pagina´s

woensdag 25 juni 2014

Terugblik op het feest San Juan

Het feest San Juan in Moraira trok dit jaar vele bezoekers. Op het strand l´Ampolla verzamelde zich talloze feestgangers voor de traditionele picknick.

Lees verder......


 

 

maandag 23 juni 2014

Alweer feest in Moraira !

Vanavond alweer feest in Moraira. Sint Jan oftewel San Juan op het strand l´Ampolla. Picknicken, vuur, vuurwerk, een verfrissende duik in zee en voor de ware feestvierders muziek tot aan de schemering !

Lees verder ......

 
 
 

zaterdag 21 juni 2014

Moraira - vakantieparadijs en koosnaampjes


Het gewilde badplaatsje komt geen superlatieven tekort, parel aan de Costa Blanca, vakantie paradijsje, het grootste geheim van Spanje en andere koosnaampjes. Vanwaar zovele liefdesverklaringen ?

Lees verder .......





 

zondag 15 juni 2014

Moraira weer in Spaanse handen


 

Na de verhanging van een onderdaan werd er hard teruggeslagen door de spanjaarden op het strand l´Ampolla, en Moraira is weer in Spaanse handen.
Het was een bikkelhard gevecht maar gelukkig waren er ook nog mooie en vrolijke momenten met dansende vrouwen. Morgen volgt de afsluiting van het feest met een groot defilĂ© dat om 19.00u begint. Zie ook het programma van de Moren en Christenen in Moraira

Voor meer foto´s kijk hier op Moros I Cristians


zaterdag 14 juni 2014

Tegenslag in Moraira







Dit was geen makkelijke nacht voor Moraira. Veroverd door de Moren en de Spaanse nationale ploeg had ook al geen succes !
Er werd nog lang over nagesproken.

Lees het programma voor vandaag...

vrijdag 13 juni 2014

Kom je ook feesten in Moraira ?

Strand Ampollo in Moraira, klaar voor Nederland - Spanje en Moros en Cristians.
Moraira is er klaar voor, de tribune´s zijn geplaatst bij het strand l´ampolla. Dubbel feest vanavond, eerst Nederland - Spanje en dan Moros en Cristians ! Zie programma Moren en Christenen.....

donderdag 12 juni 2014

Feest voorbereiding in volle gang

 
Voorbereiding spektakel van morgen bij het strand en kasteel in volle gang. Links wordt het kruis opgehangen, rechts komen de vlaggenmasten te voorschijn. De wapens hangen al. Klik hier voor het programma Moren en Christenen.....



woensdag 11 juni 2014

Spectaculair weekend Moren en Christenen !

Het grootste feest van het jaar in Moraira, Moros I Cristians, (Moren en Christenen) is al sinds afgelopen donderdag aan de gang, maar het meest spektaculaire en luidruchtige deel volgt dit weekend. Het thema van het feest, de verovering van Spanje door de Moren en de herovering door de Christenen, wordt dan opgevoerd op het strand voorafgegaan door heus wapengekletter, vrolijke marsen met fanfare, gevolgd door imposante defilĂ©s.

Lees verder ......


 

woensdag 4 juni 2014

Snelheidduivels !

Voor een bloedstollende ervaring kan de ware snelheidduivel terecht op de kart baan in Moraira.
Lees verder.......