Wandeling uitkijktoren in Moraira met adembenemend uitzicht !


Schittrende uitzicht bij de uitkijktoren, Torre de Vigia, in Moraira.


De wandeling naar de Torre de Vigea (oude toren) is zeker de moeite waard. De fraaie video van Rogier Scholte Videos, opgenomen rond de uitkijktoren in Moraira, geeft een goed beeld van hetgeen je hier te wachten staat.
 

Verdediging kust
De 11 meter hoge toren heeft een omvang van 26 meter, stamt uit 1553 en is daarmee het oudste gebouw van Moraira. Het maakte deel uit van een verdedigings netwerk langs de kust dat geteisterd werd door piraten. De uitkijktorens communiceerde met rooksignalen om de inwoners te waarschuwen en snel te kunnen optreden.


Circa 60 minuten wandelen
De toren, zonder entree, gelegen op de Cap d´Or, kan bereikt worden door een gemarkeerde wandelroute, 1600 meter, van circa 60 minuten (retour) welke start in El Portet in Moraira. Onder begeleiding is het goed te doen voor kinderen vanaf 8 jaar, mits voorzien van stevige schoenen met een goede grip.

Prachtig uitzicht over Moraira
Je loopt op een aanvankelijk redelijk stijl pad door beschermd natuurgebied naar 166 meter hoogte. Onderweg kan er nog gekozen worden voor een bezoek aan de grot Cova de la Cendra, een indrukwekkend grote grot, waar vondsten van 20.000 jaar gelenden gedaan zijn. Besluit je door te lopen dan zul je eenmaal bovenop, bij helder weer, beloond worden
Vergezicht vanaf de Cap d´Or in Moraira
met een werkelijk adembenemend uitzicht. In zuidelijke richting kijk je over de kustlijn van Moraira tot aan Benidorm. In tegenovergestelde richting rijkt het zicht tot aan Javea en Denia. Dat laatste wordt in de video helaas niet weergegeven. Reden temeer alsnog de wandeling te doen en het prachtige vergezicht met eigen ogen te zien !


Gerelateerde links :
Timelapse video Moraira
Wandelroute grot Cova de la Cendra
El Portet
Kaartje wandeling uitkijktoren Moraira

Geen opmerkingen: