Haven


Jachthaven van Moraira Aan de Costa Blanca in Spanje
Moraira vissers en jachthaven


 
Moraira jacht en vissershaven
Moraira heeft een  relatief grote moderne haven met meer dan 600 ligplaatsen.

Dat blijkt niet overdreven want voor het verwerven van een ligplaats zul je vele jaren geduld moeten opbrengen om bij de uitverkorenen te mogen horen.
Het laat zich gemakkelijk raden waarom de haven zo gewild is. Goed geoutilleerd met tal van voorzieningen, een eigen werf en natuurlijk, een fantastisch zonnig klimaat met een fraai dorpje.


Traditioneel vissersdorp
Vissiersboten in Moraira aan de Costa Blanca in SpanjeMoraira is van oudsher een vissersdorp, volledig gericht op het leven aan de zee. Nog altijd beschikt het over een vissersvloot van vijf vissers schepen in handen van families die dit vak sinds mensenheugenis uitvoeren. Deze traditie is dan ook gelukkig overeind gebleven ondanks de enorme groeispurt die dit badplaatsje dankzij het toerisme in de jaren 90 tot aan 2007 heeft doorgemaakt.


Verse vis in de visafslag !
Gelukkig maar, het bewijs vind je iedere ochtend (10.00u), van maandag tot en met vrijdag in de visafslag eveneens deel van de haven. Overigens is de Lonja, oftewel visafslag, in Moraira éen van de weinigen waar ook particulieren de hand op mogen steken als zij een vis de prijs waard vinden. Een belevenis op zich en....lekker voor de liefhebbers van verse vis.Boten en de jachthaven van Moraira
Pleziervaart, 620 aanlegplaatsen
De visserschepen zijn nog altijd een voorname plek toebedeeld. Ze zijn aangemeerd bij de eerste kade bij binnenkomst vanaf de weg, bij de Lonja. De rest van de haven, (620 aanlegplaatsen) is bestemd voor de pleziervaart, van sloep tot motor en zeiljacht van 3 tot 20 meter of meer. Naast de genoemde aanlegplaatsen zijn er ook enkele plaatsen beschikbaar voor gasten, die maximaal 2 nachten mogen verblijven. Dit kan aangevraagd bij de havenvereniging, Club de Nautico Moraira.


Boten huren en diverse cursussen
Je kunt in Moraira bij verschillende bedrijven terecht voor het huren van een boot, tot 7 meter, en het volgen van cursussen. 
Barcos & Cosas heeft een kantoortje in de haven en is onderdeel van de havenvereniging Club de Nautico Moraira. Zij geven diverse cursussen zeilen en plankpeddelen. Meer adressen zie onderaan dit artikeltje.


Havenvereniging en restaurant
De haven wordt beheerd door de Club de Nautica van Moraira, wiens kantoor bij de ingang van de
Club de Nautico in de haven van Moraira
haven is gevestigd. De actieve vereniging beheerd niet alleen de haven, maar is ook eigenaar van het gelijknamige restaurant en organiseert ook tal van sportieve activiteiten. De jaarlijks gehouden Gourmet Race Week, een unieke combinatie van zeilen, sporten en het bereiden van maaltijden  is daar een voorbeeld van.

 

Gerelateerde links :
Gourmet Race Week
Moraira haven 

Kaartje Moraira haven 
Nuttige adressen haven Moraira :

Club Nautico Moraira
Havenvereniging
adres      : haven

e-mail     : recepcion@cnmoraira.com
tel          :  0034 965 744 319


Cosas & Barcos
Verhuur boten + cursussen
adres      : haven
website   : 
www.barcosycosas.com
tel          : 0034 966490850


Jöelle & Barco
Verhuur van boten
adres: Calle Dr. Calatayud 34
e-mail: pauldiperi@terra.es
Tel: 0034966492381

 

Geen opmerkingen: