Wandelroute strand Cala Llebeig

Wandelroute Cala Llebeig in Moraira aan de Costa Blanca
Cala Llebeig

Kenmerken en vereisten :
- 80 minuten (retour)
- middelzwaar
- goede conditie
- wandelschoenen met grip
- proviand/drinken meenemen

- leeftijd v.a. 6 jaar
 Gemarkeerde wandelroute

Gemarkeerde wandelroute in Moraira naar het rotsstrand Cala Llebeig. De wandeling duurt circa 35 minuten, heen en weerom 1 uur en 10 minuten. Een goede conditie en stevige wandelschoenen met grip zijn een vereiste. Tevens aanbevolen drinken mee te nemen en eventueel proviand wanneer je langer wil verblijven op het strand. De wandeling is alleen geschikt voor mensen met een goede conditie en kinderen vanaf 7 jaar.

Bos en totale stilte
De wandeling begint op 80 meter hoogte aan de rand van de bebouwde kom in Moraira en loopt af naar het zeeniveau. Na een sinasappelveldje geraak je in een bos, gelegen in de vallei, Barranc de la Viuda.

Al snel, na circa 10 minuten word je overvallen door totale stilte terwijl je regelmatig zult moeten bukken om de takken van de bebossing te ontwijken. Het voetpad is inmiddels veranderd in een kronkelpaadje.

Met handen en voeten tussen rotsformaties.
Op het moment dat je het bos achter je laat kijk je op naar de indrukwekkende en omringende bergen.
Inmiddels is het raadzaam
Wandelroute naar Cala Llebeig in Moraira
vooral ook naar beneden te kijken want het paadje is bezaaide met keien en op sommige momenten heb je handen en voeten nodig om de weg te vervolgen. Begroeide rotsformaties en steile wanden maken de dienst uit. Goed opletten dus en volg de rode stippen die het pad markeren, zoniet dan loop je de kans onverrichter zaken terug te moeten keren naar het pad dat soms niet te onderscheiden is van het omringende gesteente.

Cala Llebeig, paradijsje uit de vorig eeuw
.
Al snel wordt dit zwoegen beloond met een glimp van de zee, en de wereld van Cala Llebeig waar de tijd stil gestaan heeft, je waant je in de vorige eeuw.

Het oord heeft een geschiedenis van vissers en smokkelaars. Die laatsten zorgden voor werkgelegenheid onder de carabinieri´s die hier in de witte casita met het rode dak kwartier hielden.
Strand Cala Llebeig in Moraira aan de Costa Blanca in Spanje
Dat moet wel afgunst in de hand gewerkt hebben, want het strandje met de kleurige keien, het kristalheldere w├íter en de markante rotswanden maakt het geheel tot een paradijsje uniek in zijn soort in deze omgeving.
Je zult de plek niet snel vergeten en met tegenzin de route terug aanvangen, of besluiten de route te vervolgen richting Cala de Moraig in Benitachell aan de Cumbre del Sol, een spectaculaire wandeling langs afgronden, zee en grotten.Meer informatie stranden Moraira......Geen opmerkingen: